Fredrik Beskow

Jag är född 1961 och bor i Segeltorp i Huddinge, strax söder om Stockholm. Jag har fotograferat sedan tonåren, det började med att jag hade foto som ”Fritt valt arbete” i högstadiet.

Jag fick överta pappas mörkrums- utrustning och lärde mig kopiera svartvita bilder med den, hemma i källaren. Det blev många långa timmar där nere, en rolig och lärorik ”skola”. Kameran kom sedan att vara med mig nästan jämt: i skolan, på tågluffar genom Europa, familjehögtider osv.

Länge fotograferade jag rätt ”planlöst”. I början av 90-talet vaknade dock intresset för naturfoto mer och mer, och det är den genre jag arbetar mest med.

Jag gillar också att fotografera konserter, stadsmiljöer och porträtt m m, men naturbilderna är det som ligger mig varmast om hjärtat.

Över tid har jag försökt utforska många olika aspekter av naturfoto, så jag är mer en ”generalist” än ”specialist”. Samtidigt som det är en kreativ process så är det den bästa formen av avkoppling, att ta med sig kameran ut i skog och mark och leta motiv. För mig handlar det om att vara ”där och då”, och inte fokusera på något annat än naturupplevelsen och det kreativa i att göra bilderna. Jag reser gärna runt i Sverige med kameran som sällskap, men rör mig också mycket i mina hemtrakter i Huddinge och Stockholm.

Jag är medlem i BioFoto, en av Sveriges största rikstäckande fotoklubbar.

Alla bilder jag ställer ut är till salu. Varje bild görs i en begränsad, numrerad upplaga om 10 bilder. Bilderna är utskrivna på arkivbeständigt papper alternativt färgbeständig canvasduk.

Jag har en enskild firma för mitt fotograferande: Beskowbild.

Testimonials

I really wanted my wedding photoshoot to not be awkward. The photographer made sure that I was at complete ease during the entire time. 100% recommended!

Jessie Coleman

Assistant Photographer

I desperately wanted my baby’s newborn photoshoot but was so scared of how they would handle a newborn. But I have to say they did it in the most professional and caring way!

Charlie Mendez

Senior Photographer

We have our family portraits done by this photographer every year. They are like a family for us!

Parker Ravi

Spot boys

This is what we are all about

We believe in capturing timeless moments at your special occasions with loved ones. When you look back and see the photographs, you get a chance to rexperience people’s smile, warmth, and laughter.