Fredrik Beskow

Jag är född 1961 och bor i Segeltorp i Huddinge, strax söder om Stockholm. Jag har fotograferat sedan tonåren, det började med att jag hade foto som ”Fritt valt arbete” i högstadiet.

Jag fick överta pappas mörkrumsutrustning och lärde mig kopiera svartvita bilder med den hemma i källaren. Det blev många långa timmar där nere, en rolig och lärorik ”skola”. Kameran kom sedan att vara med mig nästan jämt: i skolan, på tågluffar genom Europa, familjehögtider osv.

Länge fotograferade jag rätt ”planlöst”. I början av 90-talet vaknade dock intresset för naturfoto mer och mer, och det är den genre jag arbetar mest med.

Jag gillar också att fotografera konserter, stadsmiljöer och porträtt m m, men naturbilderna är det som ligger mig varmast om hjärtat.

Över tid har jag försökt utforska många olika aspekter av naturfoto, så jag är mer en ”generalist” än ”specialist”. Samtidigt som det är en kreativ process så är det den bästa formen av avkoppling, att ta med sig kameran ut i skog och mark och leta motiv. För mig handlar det om att vara ”där och då”, och inte fokusera på något annat än naturupplevelsen och det kreativa i att göra bilderna. Jag reser gärna runt i Sverige med kameran som sällskap, men rör mig också mycket i mina hemtrakter i Huddinge och Stockholm.

Jag är medlem i BioFoto, en av Sveriges största rikstäckande fotoklubbar.

Alla bilder jag ställer ut är till salu. Varje bild görs i en begränsad, numrerad upplaga om 10 bilder. Bilderna är utskrivna på arkivbeständigt papper alternativt färgbeständig canvasduk.

Jag har en enskild firma för mitt fotograferande: Beskowbild.